201 201 201
Aangenaam vergaderen in Franse ambiance nog geen half uur rijden van Maastricht.  

Zakelijke bijeenkomsten  

Manoir Croupet du Moulin ligt op slechts 30 minuten rijden van Maastricht. Maar u bent echt in het buitenland en niet alleen omdat er Frans gesproken wordt. Het gebied is bergachtig, heeft uitgestrekte bossen en snelstromende riviertjes. Door zijn ligging aan de rand van het bos biedt de manoir alle privacy en veiligheid. Een ideale plek voor bijvoorbeeld vergaderingen, trainingen, workshops, teambuilding en meditatie. Wij zijn graag bereid u te helpen bij de organisatie van deze activiteiten.

De manoir bestaat uit de Herbergerie met 12, 2-persoonskamers en een woning voor 12 personen met 5 slaapkamers. In totaal kunnen er 36 personen logeren. De keuken is ingericht voor grote groepen. Groepen kunnen er zelf koken, bijvoorbeeld in de vorm van een kookworkshop. Maar wij kunnen ook de maaltijden voor u bereiden of een cateraar inhuren. De eetzaal is ruim en sfeervol en kan ook als vergaderruimte gebruikt worden naast de andere vergaderzaal. In het landhuis zijn diverse gezellige zithoeken aanwezig om te ontspannen. Bij mooi weer kan buiten gegeten en vergaderd worden op het terras of in het park.

Ten behoeve van de vergaderingen of bijeenkomsten kunnen wij zorgen voor alle audiovisuele hulpmiddelen en of andere gewenste voorzieningen. Natuurlijk is ook Wi-Fi aanwezig. Wij kunnen ook kookworkshops en sportieve of creatieve activiteiten voor u organiseren. Wat dacht u van een ballonvaart met vertrek vanuit de tuin?

Accommodatie

Manoir Croupet du Moulin is een landhuis, gebouwd in neo-Tudorstijl, gelegen in de Belgische Ardennen bij Spa. Marianne Vaessen is de Nederlandstalige eigenares en gastvrouw van het domein. Zij woont op het landgoed en ontvangt met veel plezier haar gasten. Haar hobby is het buitenleven, en dat kunt u zien in het prachtige park rondom het landhuis. Het interieur van het landhuis is met zorg en oog voor detail samengesteld. De oude eiken vloeren en trappenhuizen maken het compleet. Ook minder mobiele mensen kunnen volop genieten van dit huis.

Croupet du Moulin is een accommodatie die zich uitstekend leent voor trainings- en outdoor activiteiten.

Remy Manderveld, Mercuri International
LANDHUIS VOOR 6 TOT 36 PERSONEN

HERBERGERIE
12 x 2-persoonskamers
24 personen

WONING
5 slaapkamers
12 personen

HERBERGERIE + WONING
36 personen
APPARATUUR
Wij zorgen voor projector, beeldscherm, geluidsinstallatie en andere gewenste voorzieningen.

Wat u ook wil, groepsaccommodatie of een weekendje met z'n twee├źn weg, een zakelijke bijeenkomst, feest of sportieve vakantie, deze omgeving biedt alles, het hele jaar door. Marianne informeert u graag over alle mogelijkheden en ontvangt u zeer gastvrij op haar prachtige landgoed.
Uw gastvrouw Marianne VaessenUw gastvrouw Marianne Vaessen


Omgeving

Het landhuis ligt aan de rand van Sart lez Spa, een authentiek dorp opgetrokken uit Ardeense steen. U vindt er een ambachtelijke slager, twee warme bakkers - heerlijke verse broodjes 's ochtends, zelfs op zondag - en echte bistro's. De streek, Hautes Fagnes, is van oudsher een Franstalig vakantiegebied met een hoge graad van gastvrijheid (ook voor de niet Franssprekenden) en staat bekend om zijn ongerepte natuur, ruimte en vele recreatiemogelijkheden. Sportieve mensen, jong en oud, kunnen hier hun hart ophalen. Maar u kunt er ook uitstekend winkelen in bijvoorbeeld Spa, van oudsher een kuuroord. Dankzij de geneeskrachtige werking van het water is Spa al eeuwenlang een trekpleister. De rijken en adel bouwden er kastelen en landhuizen.

Francorchamps, bekend om zijn races, ligt op enkele kilometers afstand van Sart lez Spa. Internationale steden als Luik, Aken en Maastricht zijn in 30 minuten bereikbaar. Luik heeft een groot gerestaureerd historisch centrum en de vrijdagse en zondagse markten trekken honderden bezoekers uit de wijde omtrek. Het station van Luik, ontworpen door de Spaanse architect Calatrava is meer dan een bezoek waard. Maastricht is de zuidelijkste Nederlandse stad. Je proeft er de bourgondische sfeer. Aken heeft een historische centrum met veel gezellige 'Stuben' en de beroemde Dom. Tussen deze steden liggen in de heuvels talrijke authentieke dorpjes.