203 203 203
Manoir Croupet du Moulin is echt buitenland.  

Recreatie, vakantie, weekendje weg, groepsverblijf Ardennen  

Manoir Croupet du Moulin is echt buitenland. Nog geen half uur rijden van Maastricht maar midden tussen de bergen, kleine dorpjes en uitgestrekte bossen en valleien van de Belgische Ardennen.

In de zomer een prachtig natuurgebied met bronnen, riviertjes en meertjes. Romantische terrassen met uitzicht over de valleien. In de winter ieder jaar sneeuw en voor volop wintersportgevoel.

Ons landhuis, een groepsverblijf gebouwd in de romantische Tudorstijl, is qua ligging een geweldige uitvalsbasis voor uw zomer- en wintervakantie met vrienden of familie. Vanaf de manoir wandelt of langlauft u zo het bos in. Er zijn meerdere alpine ski-gebieden op 10 minuten rijden. Het dichtstbijzijnde dorp Sart lez Spa, kunt u te voet in 10 minuten en met de auto in 3 minuten bereiken. Sart lez Spa is een authentiek dorp gebouwd van Ardeense steen. U vindt er nog nostalgische restaurantjes en winkels.

's Avonds kunt u rond het open haardvuur of buiten op het terras genieten van de rust en ruimte. Vergeet vooral niet uw gezelschapsspelen mee te nemen. In de winter kunt u in de avonduren nog een lantaarntjeswandeling maken. Uw gastvrouw Marianne geeft graag antwoord op al uw vragen die uw verblijf aangenaam kunnen maken.

Wij bieden logies voor groepen van 6 tot 36 personen. U kunt koken in een van de volledig ingerichte keukens en eten in de gezellige eetkamer. Of na een sportieve dag uit gaan eten in een van de vele restaurants in de omgeving.
Voor een romantisch weekendje met z'n tweeën zijn er arrangementen met ontbijt.

Fietsen. Rondom Manoir Croupet du Moulin zijn zeer mooie fietsroutes uitgezet
LANDHUIS VOOR 6 TOT 36 PERSONEN

HERBERGERIE
12 x 2-persoonskamers
24 personen

WONING
5 slaapkamers
12 personen

HERBERGERIE + WONING
36 personen
VOOR 2 PERSONEN
Voor een romantisch weekendje met z'n tweeën zijn er arrangementen met ontbijt.
HUISDIEREN
Huisdieren (in overleg) € 27,50- per huisdier
SKIËN
Er zijn meerdere alpine ski-gebieden op 10 minuten rijden.

Francorchamps, bekend om zijn races, ligt op enkele kilometers afstand van Sart lez Spa. Internationale steden als Luik, Aken en Maastricht zijn in 30 minuten bereikbaar. Luik heeft een groot gerestaureerd historisch centrum en de vrijdagse en zondagse markten trekken honderden bezoekers uit de wijde omtrek. Het station van Luik, ontworpen door de Spaanse architect Calatrava is meer dan een bezoek waard. Maastricht is de zuidelijkste Nederlandse stad. Je proeft er de bourgondische sfeer. Aken heeft een historische centrum met veel gezellige 'Stuben' en de beroemde Dom. Tussen deze steden liggen in de heuvels talrijke authentieke dorpjes.

Wat u ook wil, groepsaccommodatie of een weekendje met z'n twee'n weg, een zakelijke bijeenkomst, feest of sportieve vakantie, deze omgeving biedt alles, het hele jaar door. Marianne informeert u graag over alle mogelijkheden en ontvangt u zeer gastvrij op haar prachtige landgoed.
Uw gastvrouw Marianne VaessenUw gastvrouw Marianne Vaessen

Accommodatie

Manoir Croupet du Moulin is een landhuis, gebouwd in neo-Tudorstijl, gelegen in de Belgische Ardennen bij Spa. Marianne Vaessen is de Nederlandstalige eigenares en gastvrouw van het domein. Zij woont op het landgoed en ontvangt met veel plezier haar gasten. Haar hobby is het buitenleven, en dat kunt u zien in het prachtige park rondom het landhuis. Het interieur van het landhuis is met zorg en oog voor detail samengesteld. De oude eiken vloeren en trappenhuizen maken het compleet. Ook minder mobiele mensen kunnen volop genieten van dit huis.

Omgeving

Het landhuis ligt aan de rand van Sart lez Spa, een authentiek dorp opgetrokken uit Ardeense steen. U vindt er een ambachtelijke slager, twee warme bakkers - heerlijke verse broodjes 's ochtends, zelfs op zondag - en echte bistro's. De streek, Hautes Fagnes, is van oudsher een Franstalig vakantiegebied met een hoge graad van gastvrijheid (ook voor de niet Franssprekenden) en staat bekend om zijn ongerepte natuur, ruimte en vele recreatiemogelijkheden. Sportieve mensen, jong en oud, kunnen hier hun hart ophalen. Maar u kunt er ook uitstekend winkelen in bijvoorbeeld Spa, van oudsher een kuuroord. Dankzij de geneeskrachtige werking van het water is Spa al eeuwenlang een trekpleister. De rijken en adel bouwden er kastelen en landhuizen.