202 202 202
Ruimte en romantiek op nog geen 30 minuten rijden van Maastricht  

Feestelijke bijeenkomsten  

Manoir Croupet du Moulin biedt u ruimte en romantiek op nog geen 30 minuten rijden van Maastricht. U kunt er logeren met kleine en grote groepen. De Herbergerie heeft 12, 2-persoons slaapkamers en aansluitend een woning voor 12 personen met 5 slaapkamers. Als beide gehuurd worden is er plaats voor 36 personen.
klik hier voor een video
Het landhuis, in neo-Tudorstijl gebouwd, heeft grandeur en is omringd door een park met aangrenzend een bos. In het huis zijn antieke materialen verwerkt zoals eiken vloeren en deuren en glas in lood ramen. De kamers stralen warmte en sfeer uit. In de winter zit u rondom de grote open haard en bij mooi weer op een van de terrassen met prachtig uitzicht op de bossen.

Koken kunt u zelf in de grote volledig ingerichte keukens. Maar voor een feest kan ook een kok ingehuurd worden of een cateringbedrijf.

Feesten en recepties kunnen binnen, in de salon met aangrenzende eetkamer, gehouden worden. Als het warm is kunt u buiten op de terrassen en in het park uw feest vieren in een sprookjesachtige omgeving. Er is volop parkeergelegenheid. En de manoir is gemakkelijk bereikbaar.

Wij hebben ervaring met het organiseren van bijeenkomsten en feesten en denken graag met u mee om van uw verblijf een onvergetelijk moment te maken.
LANDHUIS VOOR 6 TOT 36 PERSONEN

HERBERGERIE
12 x 2-persoonskamers
24 personen

WONING
5 slaapkamers
12 personen

HERBERGERIE + WONING
36 personen
CATERING
Koken kunt u zelf in de grote volledig ingerichte keukens. Maar voor een feest kan ook een kok ingehuurd worden of een cateringbedrijf.

Francorchamps, bekend om zijn races, ligt op enkele kilometers afstand van Sart lez Spa. Internationale steden als Luik, Aken en Maastricht zijn in 30 minuten bereikbaar. Luik heeft een groot gerestaureerd historisch centrum en de vrijdagse en zondagse markten trekken honderden bezoekers uit de wijde omtrek. Het station van Luik, ontworpen door de Spaanse architect Calatrava is meer dan een bezoek waard. Maastricht is de zuidelijkste Nederlandse stad. Je proeft er de bourgondische sfeer. Aken heeft een historische centrum met veel gezellige 'Stuben' en de beroemde Dom. Tussen deze steden liggen in de heuvels talrijke authentieke dorpjes.

Wat u ook wil, groepsaccommodatie of een weekendje met z'n twee├źn weg, een zakelijke bijeenkomst, feest of sportieve vakantie, deze omgeving biedt alles, het hele jaar door. Marianne informeert u graag over alle mogelijkheden en ontvangt u zeer gastvrij op haar prachtige landgoed.
Uw gastvrouw Marianne VaessenUw gastvrouw Marianne Vaessen


Accommodatie

Manoir Croupet du Moulin is een landhuis, gebouwd in neo-Tudorstijl, gelegen in de Belgische Ardennen bij Spa. Marianne Vaessen is de Nederlandstalige eigenares en gastvrouw van het domein. Zij woont op het landgoed en ontvangt met veel plezier haar gasten. Haar hobby is het buitenleven, en dat kunt u zien in het prachtige park rondom het landhuis. Het interieur van het landhuis is met zorg en oog voor detail samengesteld. De oude eiken vloeren en trappenhuizen maken het compleet. Ook minder mobiele mensen kunnen volop genieten van dit huis.

Omgeving

Het landhuis ligt aan de rand van Sart lez Spa, een authentiek dorp opgetrokken uit Ardeense steen. U vindt er een ambachtelijke slager, twee warme bakkers - heerlijke verse broodjes 's ochtends, zelfs op zondag - en echte bistro's. De streek, Hautes Fagnes, is van oudsher een Franstalig vakantiegebied met een hoge graad van gastvrijheid (ook voor de niet Franssprekenden) en staat bekend om zijn ongerepte natuur, ruimte en vele recreatiemogelijkheden. Sportieve mensen, jong en oud, kunnen hier hun hart ophalen. Maar u kunt er ook uitstekend winkelen in bijvoorbeeld Spa, van oudsher een kuuroord. Dankzij de geneeskrachtige werking van het water is Spa al eeuwenlang een trekpleister. De rijken en adel bouwden er kastelen en landhuizen.